user_mobilelogo

Houtdraaien

houtdraaien-2

Met een grote houtdraaibank kunnen wij lengtes van 1.20 m voor u verzorgen. Trapstijlen, eind Balusters, stoelpoten, tussenstijlen maar ook bijvoorbeeld de voet van een lamp.

Fotoalbum

Een meubelmaker is een vakman die een opleiding meubelmaken heeft gevolgd en in staat is meubelen te vervaardigen

Welkom op onze afdeling meubelmaken. Bent u al een poosje op zoek naar een meubelstuk met afmetingen die niet standaard in de winkel te verkrijgen zijn ? Dan bent u eindelijk aangekomen waar u moet zijn. Wij maken grote en kleine meubels, voor vrijwel ieder budget. Een lastig hoekje in de hal waar de schoenen, shawls en paraplu's worden neer gelegd of een klein hoekje in de keuken waar een ontbijthoekje moet komen, overal vinden wij een oplossing voor.

 

Nadat we een afspraak hebben gemaakt komen wij bij u thuis en samen gaan we kijken wat zoal de mogelijkheden zijn. We meten de ruimte op waar het meubelstuk moet komen en indien nodig maken wij mallen van de plek. Natuurlijk moet er een keuze gemaakt worden uit materialen om een juiste prijs te berekenen, we kunnen bijvoorbeeld kiezen uit massief hout, MDF, gefineerd MDF met noten- of eikenhout, afgewerkt met blanke lak of mooi geschilderd in een gewenste kleur die past bij de rest van uw interieur. Er worden altijd wat schetsen gemaakt om het beter te kunnen visualiseren, deze worden dan eventueel mooier uitgewerkt om een zo mooi mogelijk beeld te krijgen van het eventuele toekomstige meubelstuk.

 

thumb meubelmaken tvmeubel 4-214Om een degelijk meubel te kunnen maken beheersen wij vele onderdelen van dit mooie oude gilde. Wat kunnen wij zoal voor u verzorgen :

  • Zwaluwstaarten in verbindingen waar nodig als dat gewenst is (bijv. lades die in het zichtkomen)
  • Fineer inlegwerk met alle te verkrijgen fineersoorten in europa
  • Houtdraaiwerk op een houtdraaibank. (bijv. een eindbaluster of trapstijl voor de trap, of een spijl van een stoel of een kandelaar)

 

meubelmaken hendrik de keyser 9-183Wij kunnen bijvoorbeeld een nieuw televisiemeubel, een kast of een tafel maken van MDF en het transparant lakken of schilderen in vele kleuren. Maar ook datzelfde meubel op klassieke wijze maken van massief hout of van gefineerd plaatmateriaal, afgewerkt met klassieke profielen. Deze kunnen wij vervolgens weer afwerken met politoer en meubelwas en het stuk zo een antieke uitstraling geven. Hetzelfde geldt voor een dressoir, hoekkast, radiator ombouw vitrinekast enzovoort. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos.

 

Een afspraak is eenvoudig gemaakt en we begroeten u dan ook graag als nieuwe klant.

 

Houtsoorten

houtsoorten

Met alle houtsoorten die in Europa leverbaar zijn kunnen wij werken. Van massief hout tot fineer of gefineerd MDF. 

Iedere soort heeft ook weer zijn apparte eigenschappen met betrekking tot de afwerking.

Timmerwerkzaamheden

Dankzij onze lange voor geschiedenis met hout, zijn wij bijzonder goed op de hoogte van de eigenschappen er van.

Dit komt dan ook weer naar voren bij onze kleine timmerwerkzaamheden.

Zo doen wij onder anderen het leggen van vloeren en het afwerken ervan met plinten netjes in verstek.