user_mobilelogo

Restauratie is het geheel van handelingen aan een beschadigd of gedeeltelijk verloren gegaan voorwerp met het doel deze terug te brengen in een van tevoren gedefinieerde toestand

Het doel van meubelrestauratie is niet om objecten letterlijk terug te brengen in de staat waarin zij verkeerden op de dag dat zij voltooid werden, maar naar die staat waarin zij zouden verkeren na jaren van gebruik en goed onderhoud. Antieke en oude meubels behoren hun character te behouden.

politoeren tafel 10-295Omdat meubels gebruiksvoorwerpen zijn, kunnen zij door de jaren heen stuk gaan maar ook door woon omstandigheden en dagelijks gebruik slijten. De kleur van meubels kan vervagen met de tijd door lichtinval, de politoer laag kan beschadig raken door vocht waardoor kringen kunnen ontstaan. Maar ook droogte kan meubels beschadigen. Wij restaureren dusdanig dat we eerst zoveel mogelijk de materialen van het meubel zelf hergebruiken en daarna kijken we of we oud hout met dezelfde structuur erbij kunnen vinden.

Wat zoal onder restauratie valt zijn stoelen die wankel zijn, een tafel die opnieuw gelakt moet worden, fineer dat los is en opnieuw verlijmd moet worden, ladekast waarvan de lade geleiders op zijn en de lades naar binnen vallen, een meubelstuk dat opnieuw dient gepolitoerd te worden, kortom alles wat uw meubel behoort te kunnen doen of wat het zou kunnen zijn is te restaureren of te repareren.thumb meubelrestauratie secretaire 12-307

Wij bespreken met u wat de mogelijkheden zijn om het plezier en het gebruik er van weer optimaal te laten zijn en overleggen ook bijvoorbeeld ook of er gerestaureerd of geconserveerd dient te worden. Restaureren wil zeggen : een meubel weer herstellen zodat het er weer uit komt te zien of zodat het weer functioneert zoals de maker het bedoeld heeft. Conserveren wil zeggen : een meubel dat in zeer slechte staat is, dusdanig te restaureren dat het niet in verder verval zal geraken, dus niet herstellen zodat het weer te gebruiken is.

 

Hoe kunnen wij uw meubel helpen:

  • Overleg met de klant over de mogelijkheden van het restaureren o.a. hoe ver te gaan met restaureren en hoe de kosten te besparen.
  • Restauratie van afwerklaag van alle meubels zoals politoer, moderne lak of wax.
  • Het verlijmen van verbindingen die los zijn: stoelpoten, tafelpoten...
  • Lijmen van fineer dat los is komen te zitten door vocht of andere omstandigheden en het aanvullen ervan.
  • Bij ladekasten, commodes of chiffonni√®res waar de ladegeleiders versleten zijn, is het mogelijk om de ladegeleiders nieuw te maken waardoor de lades weer functioneren.
  • het volledig restaureren waarbij het meubel helemaal onder handen wordt genomen.

Kijk rustig even rond en mocht u zelf een meubelstuk in uw bezit hebben wat gerestaureerd dient te worden kunt u gewoon, zonder verplichtingen, contact met ons opnemen waarna we eventueel afspreken dat we langs komen om naar het meubelstuk te kijken.

Onderstaande foto's geven een kleine impressie van onze bijzondere projecten en meubelstukken.

 

Houtsoorten

houtsoorten

Met alle houtsoorten die in Europa leverbaar zijn kunnen wij werken. Van massief hout tot fineer of gefineerd MDF. 

Iedere soort heeft ook weer zijn apparte eigenschappen met betrekking tot de afwerking.

Kleine Restauraties

meubelrestauratie-tafeltje-klein

Hierbij zult u foto's zien van kleine restauraties.

Restauraties