user_mobilelogo

Foto's Oudezijds Voorburgwal

meubelrestauratie oudezijds hdk 47-46meubelrestauratie oudezijds hdk 49-48meubelrestauratie oudezijds hdk 52-51meubelrestauratie oudezijds hdk 53-52meubelstofferen hendrik de keyser 42-41meubelstofferen hendrik de keyser 40-39

In 2008 zijn we benaderd door Vereninging Hendrick de Keyser om een aantal meubels voor hen te restaureren en te herstofferen. Deze meubels behoren toe aan dit pand aan de Oudezijds Voorburgwal. Ook dit pand is een ontwerp van stadssteenhouwer Hendrick de Keyser.

Hier zult u foto's zien van de meubels die gestoffeerd en gerestaureerd zijn.

 amsterdam - oudezijds voorburgwal 57 10

r11Meubelstofferen fotoalbum

r11Meubelrestauratie fotoalbum

 

Interessante informatie over het pand zelf :

Bouwjaar: 1615
Architect: Hendrik de Keyser
Bouwstijl: Renaissance.
Type gebouw: woonhuis

In 1615 kocht de koopman Eduard Emtinck 'een huijs ende erve (...), streckende van de voorburchwal tot aen de achterburchwal (...)'. Kort daarop liet hij het huis verbouwen en een nieuwe gevel plaatsen aan de Oudezijds Voorburgwal naar ontwerp van stadssteenhouwer Hendrick de Keyser. In 2006 is het grote pand, met gevels aan de Voorburgwal en de Achterburwal, geheel gerestaureerd waarbij de oude structuur van het huis is hersteld. Bij de restauratie kwamen sporen van een zeer oud houtskelet te voorschijn waaronder een korbeel uit de zestiende eeuw.

De gevel aan de Oudezijds Voorburgwal is een prachtig voorbeeld van de ontwerptrant van Hendrick de Keyser. Debakstenen gevel is op de verdiepingen geleed met pilasters en gedecoreerd met zeer rijke natuurstenen ornamenten zoals medaillons, portretkoppen, zware waterlijsten en twee gevelstenen met het jaartal 1615.

Voor meer informatie over Vereninging Hendrick de Keyser

Terug